Klanten beoordelen ons met een 8,1
Waarin wil jij je ontwikkelen?

Activiteiten

Activiteiten

Zijn jullie op zoek naar nieuwe leden? Wil je leren hoe je zelf aan fondsenwerving kan doen? Of wil je regisseur voor amateurtheatergezelschappen worden? Wij organiseren diverse workshops, cursussen en opleidingen waardoor jij je kan ontwikkelen.

Hieronder lees je meer over de activiteiten die wij regelmatig aanbieden. In onze agenda vind je de activiteiten die binnenkort starten.

Promotie

Wil jij jouw vereniging of organisatie promoten? Maak (gratis) een profiel aan op de KultuurCentrale, het culturele platform voor héél Groningen!

Organiseer je een voorstelling, concert, expositie of workshop? Maak dan (gratis) een activiteit aan op de KultuurAgenda. De activiteit is dan ook meteen zichtbaar op de Uitagenda van visitgroningen.nl en wij promoten activiteiten mee via onze nieuwsbrief.

Het KultuurLoket is betrokken bij een aantal projecten waarbij culturele verenigingen zich kunnen promoten. Een aantal hiervan zie je hieronder.

Wij organiseren

Workshop Marketing x Cultureel Ondernemerschap

Tijdens deze workshop leer je hoe je effectief gebruik kunt maken van inzichten uit de marketing om jezelf als cultureel ondernemer goed te kunnen profileren.

Workshop Leden Werven

Deze workshop helpt je de veranderingen voor jouw vereniging, organisatie of eigen praktijk in kaart te brengen en geeft een verfrissende kijk op het werven van nieuwe leden of cursisten.

Workshop Marketing

De workshop is bedoeld voor iedereen die zich inzet om de organisatie of een evenement voor het voetlicht te brengen. Want hoe pak je dat aan? 

Workshop Fondsenwerving

Hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden? Het KultuurLoket geeft je in deze workshop handvatten om je fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken.

Opleiding Theaterregie

De Opleiding Theaterregie traint toekomstige regisseurs in het begeleiden van spelers naar verrassende theatervoorstellingen. Samen met VRIJDAG faciliteert het KultuurLoket de opleiding.

Opleiding Productieleider

Het KultuurLoket is gestart met een pilot van de Productieopleiding: een opleiding voor mensen die al praktijkervaring hebben en aanvulling en/of verdieping zoeken van hun competenties.

Leertraject Zakelijk leider

Via het Leertraject Zakelijk Leiding kunnen gedreven mensen die al ervaring hebben in het organiseren van culturele activiteiten op professioneel niveau zich laten bijscholen.

De kerk als podium

In samenwerking met Stichting Oude Groninger Kerken zorgen we ervoor dat de Plaatselijke Commissies leren hoe ze activiteiten kunnen gaan organiseren.

ZingZing!

Korenfestival ZingZing! is de muzikale ontmoetingsdag waarbij koren en dirigenten elkaars koor en repetoire leren kennen.

Cultuurfeest Groningen

Zaterdag 9 december stond in Forum Groningen de spotlight gericht op alle enthousiaste kunst- en cultuurliefhebber uit de gemeente Groningen.

Binnenkort

19sep

Workshop Leden Werven

19:30 - 21:30Niekerk (De Rotonde, Bloemersmastraat 1-B)
01okt

Workshop Marketing

19:30 - 22:00Stadskanaal (Kunstenschool ZG, Raadhuisplein 2)

Wij maken mede mogelijk

Workshop Geluidstechniek

Arnoud van der Laan van AE Audio Productions organiseert workshops geluidstechniek over het bedienen van een geluidsinstallatie.

Open Podium

Er worden leuke Open Podia in de provincie georganiseerd. Doe je mee?

Meezingcafé

VRIJDAG in de Buurt organiseert maandelijks een Meezingcafé. Zing je mee?

Skills & Knowledge Sessions

Samen met POPgroningen versterkt het KultuurLoket het popklimaat in de provincie Groningen. Dat doen we met met workshops van professionals uit de muziekindustrie.

Dag van de Amateurkunst

De Dag van de Amateurkunst is een speciale dag om alle amateurkunstenaars in de provincie Groningen in het zonnetje te zetten.

CityStage

Met Citystage willen we de binnenstad van Groningen beter toegankelijk maken voor amateurkunst.

Café van de Vrijheid

Eind 2019 zijn in samenwerking met de Verhalen van Groningen en Biblionet deze cafés georganiseerd om input op te halen voor projecten in het kader van Groningen 75 jaar vrijheid.

Ode aan de Vrijheid

De projecten die in de hele provincie ontwikkeld zijn voor het herdenkingsjaar zullen in 2021 worden uitgevoerd.

Bloazen Bliksem!

Bloazen Bliksem! was in 2019 een inspiratiedag voor de blaasmuzieksector in de provincie Groningen.

Advies

Wij bieden je een leidraad voor het opstellen van een projectplan en denken graag mee over jouw plan. Waar kunnen we je mee helpen?

Lees meer

Netwerk

Wij verbinden het hele culturele veld in de provincie in samenwerking met regionale cultuurplatformen. Met wie zoek jij een klik?

Lees meer