Klanten beoordelen ons met een 8,1
Met wie zoek jij een klik?

Cultuurplatforms

Cultuurplatform

Een Cultuurplatform is een regionaal overleg- en samenwerkingsverband van partijen uit het culturele veld zoals (amateurkunst)verenigingen, culturele instellingen, cultureel ondernemers, musea, kunstenaars en aanbieders van cultuureducatie. Een Cultuurplatform is onafhankelijk en signaleert, initieert, brengt vraag en aanbod bij elkaar en adviseert de gemeente, de inwoners en het kunstenveld. Omgekeerd is een Cultuurplatform voor de gemeente een praktische ingang naar het kunst- en cultuurveld. Een Cultuurplatform draagt bij aan het formuleren en borgen van het cultuurbeleid van een gemeente. Indien gewenst kan het cultuurplatform een samenwerking aangaan met vertegenwoordigers uit de domeinen zorg en welzijn, onderwijs en toerisme om samenwerking en innovatie te stimuleren.

Meer weten?

Heb je interesse en wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van de bestaande cultuurplatforms onderaan op deze pagina of mail ons.

Het KultuurLoket is partner in de reeds bestaande cultuurplatforms in de gemeenten Westerkwartier, Midden-Groningen en Oldambt. We werken samen met het culturele veld aan de realisatie van de cultuurplatforms in de gemeenten Het Hogeland, Eemsdelta en Westerwolde. De volgende stap is om cultuurplatforms op te zetten in Stadskanaal, Veendam en Pekela. In de gemeente Groningen gaan we van de bestaande klankbordgroep ook een cultuurplatform maken. Het KultuurLoket is de verbindende schakel tussen alle platformen. We zijn één van de vaste partners bij de overleggen, denken mee, geven informatie, delen ervaringen vanuit de andere platforms en organiseren activiteiten op het gebied van deskundigheidsbevordering.

Gemeentelijke platforms

Oldambt

Het Cultuurplatform Oldambt verbindt alle culturele organisaties in het Oldambt met elkaar.

Westerkwartier

Fier Westerkwartier is het digitale platform voor de kunst en cultuur in het Westerkwartier.

Midden-Groningen

De Culturele Compagnie stemt aanbod af en stimuleert innovatie op het gebied van cultuur(onderwijs) en welzijn.

Groningen

Het Cultuurplatform in Groningen verbindt alle culturele organisaties in de gemeente Groningen.

Westerwolde

Het Cultuurplatform in Westerwolde versterkt het culturele veld, maakt het zichtbaar en legt verbindingen.

Veendam

Cultuurplatform Veendam is in oprichting. Interesse of vragen? Mail het KultuurLoket.

Het Hogeland

Het Cultuurplatform Het Hogeland streeft ernaar de infrastructuur van de culturele sector te versterken.

Advies

Wij bieden je een leidraad voor het opstellen van een projectplan en denken graag mee over jouw plan. Waar kunnen we je mee helpen?

Lees meer

Activiteiten

Samen met partners uit het veld organiseren we workshops, trainingen en opleidingen. Waarin wil jij je ontwikkelen?

Lees meer