Klanten beoordelen ons met een 8,1
Organiseren van culturele activiteiten op professioneel niveau

Leertraject Zakelijk leider

Leertraject Zakelijk leider

In een culturele organisatie is de zakelijk leider de onmisbare centrale figuur. Hij/zij/hen is de cultureel ondernemer die de dromen en wensen van de artistieke makers vertaalt naar een realistische, uitvoerbare vorm. De vaardigheden waarover de zakelijk leider moet beschikken zijn divers. Hij/zij/hen heeft uiteraard verstand van financiën maar ook van organisatiemodellen en communicatie met overheden, subsidiënten en sponsors. Hij/zij/hen vindt de juiste toon in onderhandelingen over prijzen met leveranciers en nieuwe medewerkers en weet zijn/haar/diens team te motiveren. De meeste zakelijk leiders in Groningen zijn self made en zijn doorgegroeid vanuit functies als productieleider of publiciteitsmedewerker.

We zien in Groningen een groeiend tekort aan bekwame zakelijk leiders en dat betekent dat diverse projecten en plannen niet of heel moeizaam van de grond komen. Om dit probleem op korte termijn te verlichten bieden we maximaal 12 mensen de gelegenheid zich vanaf november te laten bijscholen in het Leertraject Zakelijk Leiding. Dit traject is voor gedreven mensen die al ervaring hebben in het organiseren van culturele activiteiten op professioneel niveau. Dat kan zijn als productieleider, als marketingmedewerker of als beginnend zakelijk leider.

De bijscholing gebeurt in de vorm van het volgen van een lesprogramma van tien theoretische modules die gegeven worden door ervaren mensen uit de Groninger culturele praktijk. Daarnaast bieden we coaching on the job. Dat betekent dat in je eigen werkomgeving een professional voor een tijdsduur van 20 uur met je meekijkt en reflecteert op je praktijk.

Wat komt er zoal aan bod?
☛ Algemene taken en functie zakelijk leider in de culturele sector
☛ Begroten, administratie, jaarrekeningen, belastingen, accountancy
☛ Inkomsten
☛ Fondsenwerving en afrekenen
☛ Acquisitie en marketing
☛ Organisatiemodellen, besturen en RvC, verzekeringen, aansprakelijkheid, ANBI, Cultural Governance
☛ HR, werving en selectie, CAO, Fair Practice en andere codes
☛ Interne organisatie, teammanagement, planning
☛ Netwerk bouwen en onderhouden, lobbyen

Kosten
Deelname kost € 1.000 per persoon. Ben je al ZZP ‘er? Dan kun je een groot deel daarvan vergoed krijgen uit de PPO regeling*.

Meedoen?
Heb je interesse om je via dit leertraject bij te scholen als Zakelijk Leider? Vul dan het formulier in. Wij nemen vervolgens contact op om samen met jou te kijken of het leertraject bij je past. Je kunt je tot 21 oktober inschrijven.
De theoretische scholing is op maandagavond van 19.30-22.00 uur op 13 + 27 nov, 11 dec, 8 + 22 jan, 5 + 26 feb, 11 + 25 mrt, 8 apr.

Voor inhoudelijke informatie kun je terecht bij:
Henk Bothof, henkbothof@icloud.com
Geert Oude Weernink, geert@kultuurloket.nl

Voor praktische zaken en aanmeldingen kun je terecht bij:
Leonie Zuidema, leonie@kultuurloket.nl

Dit Leertraject is een initiatief van KultuurLoket. KultuurLoket is de dienstverlener en de steuninstelling voor het culturele veld in Groningen en onderdeel van Stichting VRIJDAG.

* Werktuig PPO landelijk (www.werktuigppo.nl)
Ben je ZZP’er en werk je al in de cultuursector bijvoorbeeld als productie- of projectleider? Dan kun je door deel te nemen aan het Leertraject Zakelijke Leiding je competenties uitbreiden en verdiepen. Via de landelijke regeling Werktuig PPO kun je maximaal 1/3 van je cursusgeld vergoed krijgen. Lees de spelregels goed door. Voor vragen kun je mailen met Geert Oude Weernink, geert@kultuurloket.nl.

Interesse? Laat het hier weten!

Meer weten?

Inhoudelijke informatie
Geert Oude Weernink

geert@kultuurloket.nl

Praktische zaken en aanmelden
Leonie Zuidema

leonie@kultuurloket.nl

“We zien in Groningen een groeiend tekort aan bekwame zakelijk leiders en dat betekent dat diverse projecten en plannen niet of heel moeizaam van de grond komen.”