Klanten beoordelen ons met een 8,1
Versterken en ondersteunen

Vrijwilligers Groningen

Vrijwilligers Groningen

In dorpen, buurten en bij sport- en culturele verenigingen draaien activiteiten veel op vrijwilligers. Maar hoe hou je het aantal actieve vrijwilligers op peil?

Vrijwilligersorganisaties ervaren allemaal dat het steeds lastiger is actieve vrijwilligers te vinden om de boel draaiende te houden. De leefbaarheid van de dorpen en buurten staat hierdoor onder druk. Vier Groninger organisaties hebben de handen daarom ineen geslagen om al deze verenigingen te versterken en ondersteunen.

In de dorpen en buurten en bij de vele sport- en culturele verenigingen die Groningen rijk is, draaien activiteiten voor een groot deel op vrijwilligers. De trainer, barmedewerker, penningmeester, geluidstechnicus, noem maar op; allen zetten ze zich met hart en ziel in om Groningen een fijne en bruisende provincie te houden om in te wonen. Maar hoe hou je het aantal actieve vrijwilligers op peil? Melden nieuwe vrijwilligers zich nog wel aan? Waar vind je nieuwe vrijwilligers en hoe bindt je vrijwilligers aan jouw organisatie of activiteiten?

Provincie Groningen, Groninger Dorpen, Huis voor de Sport Groningen, CMO STAMM en KultuurLoket geven de komende maanden in het project Vrijwilligers Groningen ondersteuning aan verenigingen. We geven ondersteuning op maat, onderzoeken innovatieve maatregelen, zetten vrijwilligers in het zonnetje en organiseren kennis- en leersessies op allerlei onderwerpen voor de huidige besturen en andere vrijwilligers.

Contact

Heeft jouw vereniging vraagstukken of ideeën die je graag wilt aandragen? Laat het ons weten! Neem contact op met Isolde van Meerwijk.

Aankomende activiteiten

Er zijn op dit moment nog geen nieuwe data bekend.

Partners

Vrijwilligers Groningen wordt mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en is een samenwerkingsverband tussen CMO STAMM, Groninger Dorpen, Huis voor de Sport Groningen en het KultuurLoket.

Provincie Groningen

De provincie Groningen zet zich in voor een prettige werk- en leefomgeving voor alle Groningers. De provincie doet het werk waarvoor het Rijk te groot is en de gemeenten te klein.

Groninger Dorpen

Groninger Dorpen draagt met advies, kennis, maatwerk en ondersteuning bij aan het versterken van de leefbaarheid in de dorpen, en aan vitale dorpshuizen en dorps(belangen)verenigingen.

Huis voor de Sport Groningen

Huis voor de Sport Groningen maakt zich sterk voor een actieve en gezonde leefstijl in de provincie Groningen.

CMO STAMM

CMO STAMM is hét kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken in Groningen en Drenthe.