Klanten beoordelen ons met een 8,1

ZingZing!

ZingZing! 2024

Korenfestival ZingZing! strijkt dit jaar neer in Kielzog (Hoogezand) op zondag 12 mei om 10.00 uur. Deze inspirerende dag is speciaal voor alle koren en zangliefhebbers in de provincie Groningen.

ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsdag voor koren en zangliefhebbers uit de provincie Groningen. Deze editie treden twintig koren op, variërend van klassiek tot pop en van kinderkoren tot vocal groups.

Een greep uit het programma

ZingZing! wordt gehouden op Moederdag en daar gaan we natuurlijk extra aandacht aan besteden. Dirigent Wilfred Reneman heeft bekende nummers over moeders gearrangeerd tot een Mega-Moederdag-Medley. Tijdens een workshop wordt deze medley ingestudeerd. Aan het einde van de dag wordt de medley gezongen als serenade voor alle moeders.

Een bijzondere gast bij ZingZing! is zangeres en songwriter Marlene Bakker. In 2018 bracht Marlene haar debuutalbum “RAIF” uit, een eerbetoon aan haar Groninger roots en de streektaal. Meeuwes Jan Peetsma gaat met de deelnemers haar nummer “Waarkhanden” instuderen en Marlene vertelt over het ontstaan van het nummer en de Groningse uitspraak.

Een nieuw onderdeel van ZingZing! is de Mix and Match, waarbij koren en dirigenten voorafgaand aan het festival voor een keer van rol wisselen of samenwerken om gezamenlijk een optreden voor te bereiden. Op 12 mei kun je ontdekken wat hieruit is voortgekomen, waaronder een gezamenlijk optreden van maar liefst 4 koren en een optreden waarbij een koor onder leiding staat van een andere dirigent.

Workshops

Naast de workshop van Marlene Bakker en de Mega-Moederdag-Medley, is er ook een workshop ‘Vrijuit Zingen’ door Judith Lange en workshops over geluidtechniek. De workshops zijn open voor zowel koorzangers als bezoekers, maar let op, er zijn beperkt kaarten beschikbaar. De kaarten voor de workshops kun je op de dag zelf ophalen in Kielzog. 

Bekijk hier het volledige overzicht van de workshops.

Kom ook naar ZingZing!

Datum: 12 mei 2024
Tijd: 10.00 uur
Locatie: Kielzog, Hoogezand
Kosten:  € 8,- Met een ticket heb je de hele dag toegang tot alle optredens en de workshops.

Kom je ook? Koop snel je kaartje via de kassa van Kielzog. 

Deelnemende koren

Er doen in totaal twintig koren mee uit de gehele provincie. Bekijk welke koren allemaal meedoen in dit schema.

Partners

Koorplein Noord Nederland

Stichting Koorplein Noord Nederland organiseert in samenwerking met Kultuurloket grootschalige korenfestivals onder de naam ZingZing!