Klanten beoordelen ons met een 8,1

Vernieuwd Fier Westerkwartier in de lucht

In het voorjaar van 2020 werd de website Fier Westerkwartier ontwikkeld door Cultuurplatform Plack Westerkwartier. Een digitaal platform waar cultuurmakers zich tijdens de coronacrisis konden presenteren als alternatief voor een livesetting. Inmiddels heeft Plack de blik naar voren gericht en Fier Westerkwartier doorontwikkeld tot digitaal cultuurplatform. Deze legt een stevige basis onder de cultuursector, waarop we kunnen bouwen zodra dat weer mogelijk is. De vernieuwde site is sinds deze week in de lucht.

De vernieuwde website richt zich zowel op beoefenaars van kunst en cultuur als op liefhebbers. Op inwoners van het Westerkwartier en op bezoekers. Het geeft een overzicht van de cultuursector in onze gemeente en maakt het beter zichtbaar.

Op de site is informatie te vinden over het cultuuraanbod in de gemeente. Per categorie (bijvoorbeeld koren, korpsen, theater of beeldende kunst) is een overzicht te vinden van in het Westerkwartier actieve organisaties en cultuurmakers. In samenwerking met Inhetwesterkwartier.nl is een agenda toegevoegd met een overzicht van culturele activiteiten. Verder wordt achtergrondinformatie gegeven over het Westerkwartier en de taal, zijn oude registraties te vinden van voorstellingen en wordt uiteraard cultureel nieuws gepresenteerd.

Voor culturele organisaties is een apart blokje informatie opgenomen, waar ze bijvoorbeeld informatie en tips en trucs over fondsen en subsidies kunnen vinden. In de toekomst kan de informatie voor cultuurmakers verder worden uitgebreid.

Culturele organisaties of cultuurmakers die ook op de website vermeld willen worden, kunnen een mail met informatie en beeldmateriaal sturen naar fierwesterkwartier@gmail.com. En dan hopen we dat iedereen, zodra dat weer kan, zijn weg naar de cultuur weer weet te vinden! Fier Westerkwartier helpt daar graag bij.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen in het culturele veld? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

    Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn e-mailadres.