Klanten beoordelen ons met een 8,1

Symposium over de verspreiding van aerosolen bij spreken en zingen

Op donderdagavond 15 april vindt een online symposium plaats over de feiten en fabels rond de verspreiding van aerosolen bij spreken en zingen.

Het symposium is in eerste instantie gericht op KNO-artsen, logopedisten, huisartsen en zangpedagogen. Maar omdat het onderwerp juist voor de koorwereld van groot belang is, zijn ook dirigenten en andere nauw betrokkenen welkom. Het symposium is een initiatief van KNO-arts Peter van Rijn (OLVG Amsterdam) in samenwerking met stemplatform.nl.

De bijeenkomst zet de diverse onderzoeken over persoons- en groepsbescherming die tot dusver zijn verricht, op een rij. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder meer: ventilatie en luchtreiniging, de fysica van corona-overdracht en het effect van maskerbescherming bij spreken en zingen. Ook is een visualisatie te zien van lucht- en druppelbewegingen, met en zonder bescherming.

Praktische informatie

*Let op: dirigenten mogen bij aanmelding de beroepsgroep ‘zangpedagogen’ aanvinken.

Nieuws voor koren

Ben je koorlid of dirigent en wil je op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen voor jouw koor in tijden van corona? Meld je dan aan via deze link om nieuws te ontvangen.

Foto: PIRO4D/Pixabay

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen in het culturele veld? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

    Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn e-mailadres.