Klanten beoordelen ons met een 8,1

KultuurBlad 3 vanaf 9 december verkrijgbaar

Op woensdag 9 december verschijnt de derde editie van het KultuurBlad, hét magazine voor iedereen in Groningen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur. Het KultuurBlad is een initiatief van het KultuurLoket en overal in de provincie gratis verkrijgbaar.

In stad en provincie Groningen zijn naar schatting ruim 200.000 Groningers bezig met zingen, toneelspelen, schilderen, dansen, dichten of muziek maken. Het KultuurBlad leidt je door deze bonte en enthousiaste wereld van cultureel Groningen, van Vierhuizen tot Hoogezand en van Winschoten tot Stad.

“De verhalen en foto’s geven je een beeld van Groningers die met inzet en passie bezig zijn met kunst en cultuur”, vertelt Geert Oude Weernink, projectleider bij het KultuurLoket. “Of het nu gaat om fotoclub Daguerre uit de stad of de harmonie-fanfare wereld op het Hogeland. Het KultuurBlad verbindt actieve Groningers, inspireert en maakt de rijkdom en kracht van cultuur zichtbaar.”

Derde editie

In de derde uitgave kijk je achter de schermen bij theater VanBeresteyn in Veendam, vind je een interview met gedeputeerde van Cultuur Mirjam Wulfse, lees je alles over het internationale dansfestival Op Roakeldais in Warffum, deelt theatervormgever Janco van Barneveld zijn ervaringen en ontdek je wat corona doet met cultuurmakers. En er is nog veel meer te lezen!

Het gloednieuwe KultuurBlad is vanaf woensdag 9 december gratis verkrijgbaar bij bibliotheken, culturele centra, gemeente- en dorpshuizen in gemeente en provincie Groningen. Kijk op kultuurloket.nl/kultuurblad waar je bij jou in de buurt een exemplaar kunt vinden.

KultuurLoket

Het KultuurLoket is de verbindende factor voor amateurs, professionals en instellingen die zich bezighouden met het beleven en delen van kunst en cultuur. Dat betekent dat je als (amateur)kunstenaar, gezelschap of vereniging bij het KultuurLoket terecht kunt met alle vragen over je plannen en ideeën voor grote of kleine projecten. Maar ook met vragen over subsidiemogelijkheden, mogelijke samenwerkingspartners, een podiumplek, een nieuwe dirigent of regisseur of – bedenk het maar.

Foto: Dirk Duipmans

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen in het culturele veld? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

    Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn e-mailadres.