Klanten beoordelen ons met een 8,1

Van VRIJDAG Advies naar KultuurLoket

Ruim een jaar geleden maakten we de overgang van VRIJDAG Amateurkunstondersteuning naar het bondiger VRIJDAG Advies, toen al een hele verbetering. Die naam VRIJDAG Advies maakte duidelijk dat wij dat deel van de instelling VRIJDAG zijn dat het culturele veld in de provincie Groningen adviseert, ondersteunt en er verbindingen legt.

Toch moesten we regelmatig uitleggen hoe we ons verhielden tot het andere deel van VRIJDAG dat het aanbod van cursussen en workshops theater, beeldende kunst en muziek voor de gemeente Groningen verzorgt. Van de verwarring en misverstanden die daarover leven willen we nu graag af; het is namelijk niet handig om eerst te moeten uitleggen wat je niét bent.

Provinciale steuninstelling

Het is natuurlijk veel beter als het voor iedereen vanaf de eerste kennismaking duidelijk is dat we een provinciale steuninstelling zijn die belangeloos openstaat voor samenwerking met alle kunst- en cultuuraanbieders in de hele provincie. Met als belangrijkste elementen van onze vertrouwde dienstverlening adviseren, verbinden en kennisdelen. Om deze rol en positie goed te kunnen uitdragen gaan we vanaf 11 januari 2021 officieel verder onder een nieuwe naam, het KultuurLoket. Die naam sluit goed aan bij onze andere merknamen; KultuurAgenda, KultuurBlad en de KultuurCentrale.

Partner in culturele projecten

Wat betekent de naamswijziging concreet? Voor de diverse Cultuurplatforms in de provincie betekent het bijvoorbeeld dat ze vanaf nu een beroep kunnen doen op het KultuurLoket. Het betekent ook dat vanaf heden het KultuurLoket de partner is in projecten als ZingZing!, MeezingCafé, Open Podium, City Stage, 75 jaar Vrijheid en expositieruimte De Kelder. Samen met POPgroningen blijven we bijdragen aan het in stand houden en uitbouwen van het mooie en rijke culturele veld in de provincie Groningen!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen in het culturele veld? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

    Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn e-mailadres.