Klanten beoordelen ons met een 8,1

Workshop Leden Werven

21 november 2023 - 19:30 tot 21:30Gratis
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

IVAK Academy en KultuurLoket organiseren op dinsdag 21 november en dinsdag 12 december een workshop Leden Werven. Deze workshop helpt je bij het vinden van jouw (nieuwe) doelgroep.

De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen en lesaanbieders merken dat leerlingen meer ‘zappen’ in het aanbod. Dit vraagt van de organisaties dat zij hierop inspelen.

Ook de omgeving van culturele organisaties verandert. De gemeente verwacht misschien dat men meer maatschappelijke betrokkenheid toont, bijvoorbeeld in het bereiken van andere doelgroepen of in de verbinding met onderwijs of het sociaal domein. Ook dat vraagt van organisaties een andere aanpak.

Deze veranderingen brengen dus uitdagingen maar ook kansen met zich mee! Waar vind je een nieuwe doelgroep of misschien moet je wel het aanbod aanpassen om je bestaande (of nieuwe) leden aan je te blijven binden.

Deze workshop geeft een verfrissende kijk op het werven van leden en helpt je om een plan van aanpak te maken voor het bereiken van een nieuwe doelgroep.

Onderdelen die aan bod komen zijn: 

  • verkenning van de organisatie, het aanbod en de omgeving
  • wie zijn je deelnemers en wie wil je werven
  • inzetten van marketingprincipes om (nieuw) aanbod succesvol in de markt te zetten

Deze workshop bestaat uit twee cursusavonden. Je gaat aan de slag met het bedenken van benodigde acties om nieuwe leden te vinden. Misschien moet je kleine of grote aanpassingen doorvoeren in je bestaande aanbod, of zelfs iets nieuws ontwikkelen. Je krijgt ook handvatten om je doelgroep goed te kunnen bereiken.

Bij de workshop hoort een praktijkboekje: een handige boekje waarin je alle stof rustig terug kunt lezen en waarin je de thuisopdrachten kunt maken. Aan het eind sluit het aanbod nog beter aan bij de wensen van de doelgroep, of is het zelfs gelukt om een aanbod voor een hele nieuwe doelgroep op te starten.

Deze workshop is bedoeld voor (bestuurs)leden die zich bezig (gaan) houden met het werven van nieuwe leden. Je volgt deze workshop met minimaal 3, het liefst 4 leden. Dit hoeven niet allemaal bestuursleden te zijn, neem vooral enthousiaste leden mee!

De workshop wordt gegeven door een docent die nauw betrokken is bij het culturele veld in de provincie Groningen.

Deelname aan de workshop is gratis.

Let op: Deze workshop gaat over het zoeken naar nieuwe leden, zoals zangers, acteurs of muzikanten. Het betreft dus geen vrijwilligers die je nodig hebt ter ondersteuning van de organisatie van een evenement of bepaalde taak binnen de vereniging. 

Datum: 21 november en 12 december
Locatie: Multifunctioneel Centrum (MFC) Kabzeël, Dijkstraat 77, Appingedam
Docent: Carin Brenninkmeijer
Deelname is gratis. Aanmelden kan vòòr 7 november via deze link.

Deze workshop mede mogelijk wordt gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Gegevens

Datum:
21 november 2023
Tijd:
19:30 tot 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Multifunctioneel Centrum Kabzeël
Dijkstraat 77
Appingedam, Groningen 9901 AP
+ Google Maps
Telefoon
06 44159767
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

IVAK
KultuurLoket