Klanten beoordelen ons met een 8,1

De kracht van kunst- en cultuurparticipatie in zorg en welzijn

Wat is de kracht van kunst- en cultuurparticipatie in zorg en welzijn?

Als provincie Groningen staan we voor grote opgaven op het gebied van armoede, zorg en welzijn en de impact van de aardbevingenproblematiek. Kunst en cultuur kan als ‘sociale interventie’ een positieve rol spelen bij deze opgaven. Actief participeren aan kunst en cultuur heeft aantoonbare maatschappelijke meerwaarde: het bevordert het sociale leven en persoonlijk welzijn, het draagt bij aan mentale- en fysieke gezondheid én geeft kracht en voldoening.

Daarom organiseerde KultuurLoket i.s.m. het Zorg Innovatie Forum op woensdag 8 juni een inspiratiedag voor het sociaal-artistieke werkveld. Iedereen die betrokkenheid heeft (of zoekt) bij de ontwikkelingen van kunst- en cultuurparticipatie in het sociaal domein was uitgenodigd, waaronder mensen werkzaam in de zorg, welzijn, kunst/cultuur, beleid, onderwijs en wetenschap. Zij konden deelnemen aan een divers ochtend- en middagprogramma met workshops en best practices.

De mix van sprekers en voorbeelden vond ik heel goed en interessant. En ik heb weer leuke mensen gesproken en mooie voorbeelden uit het Noorden gezien!

Ingrid SmitLKCA

Partners

VRIJDAG

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG onder andere cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst.

Zorg Innovatie Forum

Het Zorg Innovatie Forum is een netwerkorganisatie van ruim 40 partners die innovatieve oplossingen biedt voor complexe maatschappelijke vraagstukken.