Klanten beoordelen ons met een 8,1

Voorbereiding

Voorbereiding Training Leden werven

Leuk dat je meedoet met de training Leden werven! Ter voorbereiding van de training willen we je vragen om het huiswerk in te vullen en mee te nemen

Kennismaken

1. Stel je organisatie voor

Om elkaar wat beter te leren kennen gaan jullie aan het begin van de training de organisatie voorstellen in 30 seconden. Zorg ervoor dat je de essentie van wie je bent en wat je als organisatie wilt uitstralen kort en bondig kan vertellen.

Verkenning

2. Onderzoek binnen de organisatie 

Om écht te weten wat je leden of cursisten belangrijk vinden moet je dat ook aan henzelf vragen. Een goede manier hiervoor is het uitzetten van een vragenlijst onder de huidige leden. Hiermee kun je in kaart brengen hoe tevreden je leden zijn over het aanbod en welke verbeterpunten zij zien. Het gaat daarbij niet alleen om de beleving van jullie kernactiviteit, maar ook om de sfeer binnen de organisatie en de aanvullende activiteiten. De resultaten van deze verkenning neem je mee in de training. 

Zet een vragenlijst uit onder jullie huidige leden. Een voorbeeld is bijgevoegd. Natuurlijk kan je ook zelf een vragenlijst maken. Goede tools hiervoor zijn Survio, Enalyzer, SurveyMonkey of Google Formulieren 

Plaats de resultaten in een overzicht. Een voorbeeld van zo’n overzicht is toegevoegd. Ook vind je, als voorbeeld, een ingevuld overzicht.

Huiswerkopdracht