Klanten beoordelen ons met een 8,1

Workshop voor dirigenten door Louis Buskens

Workshop voor dirigenten door Louis Buskens

Grunniger dirigenten van diverse genres kom langs voor deze workshop met Louis Buskens!

Muzikale interpretatie, persoonlijk leiderschap, leren van elkaar….
Het passeert allemaal de revue tijdens deze workshop onder leiding van Louis Buskens.

Deze workshop is toegankelijk voor dirigenten van alle niveaus, zowel beginners als gevorderden. We gaan een leerzame samenwerking aan door samen muziek te maken, ook gaan we elkaar (zien) dirigeren. Er zijn 40 plekken beschikbaar, dus reserveer op tijd.

Cas Straatman begeleidt de workshop op de piano.
Ter voorbereiding krijg je wellicht bladmuziek toegestuurd om in te zien.

*let op: dit programma onderdeel was voorheen ‘netwerkmoment Grunniger dirigenten.’

Meer

  • Tijd: 18:00 – 19:30
  • Locatie: Forum Groningen, Newsroom
  • Voor: alle dirigenten van verschillende muziekstijlen (klassiek, licht, jazz, wereld, etc) en verschillende disciplines (orkest, koor, harmonie/fanfare/brassband, ensemble, etc.).

Bio's

Louis Buskens

Louis Buskens (Eindhoven, 1950), is een gevierde naam in de muziekwereld – niet voor niets heeft hij een grote schare fans die graag met hem zingt – en van hem leert. Hij studeerde koordirectie, schoolmuziek en blokfluit aan het Tilburgs Conservatorium. Na zijn studie was hij jarenlang verbonden aan de Universiteit van Eindhoven als dirigent van het studentenkoor en -orkest aldaar.

Momenteel is hij docent koordirectie aan de conservatoria in Groningen en Tilburg. Hij is dirigent van het Noord Nederlands Concertkoor, het Nederlands Concertkoor, gevestigd in Amsterdam, en al drie decennia van het gerenommeerde Brabant Koor. Daarnaast is hij o.a. docent aan de “Kurt Thomas Cursus”, was landelijk juryvoorzitter van het Nederlands Koorfestival en schreef een tijd een column voor het Friesch Dagblad. Hij is een graag geziene gastdocent en gastdirigent.

Cas Straatman

Cas Straatman, geboren in 1968, is opgeleid als pianist, zowel klassiek als jazz, aan het Prins Claus conservatorium in Groningen. Na zijn afstuderen in 1994 werd hij daar begeleider bij de zanglessen en docent liedbegeleiding en jazzkoor. Sinds enkele jaren geeft hij ook pianoles op het Kielzog. Freelance-activiteiten voert hij uit onder de naam Musica Son. Hij  leidt het Byzantijns Ensemble, operette-ensemble Barcarolle en is muzikaal leider van musicaltheater Vals Alarm. Bij de concertkoren van het Noord Nederlands Orkest en het Veenkoloniaal Symfonie Orkest is hij achter de piano te vinden als repetitor.

Hij doet dit allemaal met enthousiasme en durft zichzelf wel een veelzijdig musicus te noemen.