Klanten beoordelen ons met een 8,1

Inloopborrel + Sessie Fair Pay: weet wat je waard bent!

Inloopborrel + Sessie Fair Pay: weet wat je waard bent!

Een hot topic in de cultuursector: Fair Pay!

Ben jij als prof op zoek naar meer informatie of metgezellen? Wil je op een laagdrempelige manier vragen kunnen stellen aan andere zzp-ers, bijvoorbeeld: hoe onderhandel jij? En wil je meer weten over de richtlijnen om een Fair uurtarief te bepalen? Kom dan naar deze kennissessie/borrel, onder leiding van Dorine Schoon. Het eerste drankje plus hapje krijg je van ons.

Meer

  • Tijd: 16:00 - 17:30
  • Locatie: Forum Groningen, Newsroom
  • Voor: alle kunst- en cultuurprofessionals

Bio

Dorine Schoon

Dorine Schoon zet zich in voor een eerlijke, veilige en duurzame arbeidsmarkt in de culturele sector, waarbij ze de Fair Practice Code als uitgangspunt neemt. Ze richtte het Platform voor Freelance Musici op waarmee ze opkomt voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden voor freelance musici. 

Als freelance hoboïste speelde ze bij orkesten en ensembles in binnen- en buitenland (oa het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, het Metropole Orkest en het Ierse Crash ensemble), was ze actief als kamermusicus en werd regelmatig gevraagd voor cd- en tvopnames. Daarnaast heeft ze als speler in diverse muziektheaterproducties gestaan (oa bij Orkater, Calefax en de Diamantfabriek).

Tegenwoordig richt Dorine zich vooral op haar werkzaamheden ter verbetering van de muzieksector, maar nog steeds speelt ze hobo. Zo speelde ze recent nog voor het koninklijk huis bij het staatsbezoek aan Zweden en is ze regelmatig te zien en te horen op radio en tv.