Klanten beoordelen ons met een 8,1

Daansploats

Daansploats

Ontdek de wereld van dans en leer drie verschillende dansstijlen: Salsa, Hofdansen en Dabke.

Iedereen die mee wil doen kan een kwartier ervaren wat iedere dansstijl is. Of je nou wel of geen danservaring hebt is niet belangrijk, iedereen kan mee doen.

Leer Salsa

Salsa (Spaans voor saus) is een opzwepend Latijns-Amerikaanse dansstijl die gekenmerkt wordt door snelle voetbewegingen en heupbewegingen. Er zijn veel verschillende soorten Salsa dansen, tijdens de workshop van Elkaramba leer je Salsa con Reggaeton. 

Leer Hofdansen 

Met de dansworkshop van Hofdansvereniging Plaisir Courtois worden jouw historische dansmoves ontwikkeld. De dansen die worden beoefend komen uit verschillende periodes, namelijk de Renaissance, Barok en de Weense periode (19e eeuw).  

Leer Dabke 

Dabke (letterlijke vertaling stampen) is een traditionele groepsdans uit verschillende Midden-Oosterse landen. De dans kenmerkt zich door snelle voetbewegingen, ritmisch geklap en een cirkelvormige formatie van dansers. De dans word vaak uitgevoerd op vrolijke gelegenheiden en festiviteiten. Hand in hand leert Ahmad van Bab ad-Daar de deelnemers deze vrolijke opzwepende dans.  

Meer

  • Tijd: 17:45 – 19:30
  • Locatie: Forum Groningen, Entreehal
  • Aanmelden? Nee
  • Voor: alle vrijetijdskunstenaars


Hofdansvereniging Plaisir Courtois


Dabke met Bab Ad-Daar

Bio's

Karam van Elkaramba

Karam Shebat is muzikant, muziekdocent en cultuurcoach bij Vrijdag in de Buurt. Daarnaast is hij latin dancer en choreograaf. In 2019 was hij Nederlands kampioen Salsa Cubana.
El Karamba – Entertain Your Senses 

Ahmad van Bab Ad-Daar

Ahmad Abdulwahab, de initiatiefnemer van Bab Ad-Daar (betekenis: ‘De deur staat altijd open’), maakte zelf het gevoel mee van een nieuwe deur die voor hem openging: “Als Syrische nieuwkomer in Groningen besloot ik om te gaan dansen. Ik wou een manier vinden om de dansskills die ik had ontwikkeld voordat ik naar Nederland kwam, te verbeteren. Maar ik zat meer thuis dan me lief was en ik wist niet waar te starten. Dus ging ik letterlijk aankloppen bij de Machinefabriek – de thuisbasis van het NITE en Club Guy & Roni – en vroeg ik of ze me konden helpen bij het ontwikkelen van mijn prestatievaardigheden.”
nite.nl/babaddaar

Hofdansvereniging Plaisir Courtois

Bij Hofdansvereniging Plaisir Courtois worden dansen beoefend uit verschillende tijdperiodes, namelijk de Renaissance, Barok en de Weense periode. Een historische dans is natuurlijk niet compleet zonder de authentieke kostuums en bijbehorende etiquette. Je waant je dus even in de geschiedenis als danser aan het Europese hof!

www.plaisircourtois.nl