Klanten beoordelen ons met een 8,1

Klein Klassiek op Noorderzon

22 augustus - 15:00 tot 1 september - 15:40
Laden Evenementen

Deze Noorderzon (22 augustus t/m 1 september 2024) geniet je dagelijks van licht klassieke optredens van provinciale talenten. Dichterbij de artiesten ga je niet komen dan bij Podium de Raaf, het kleine podium aan de vijver van het Noorderplantsoen. Onder de noemer Klein Klassiek presenteren we een aantal geweldige licht klassieke optredens uit de provincie Groningen. Geniet elke middag van pop-up shows in het hart van het Noorderplantsoen! 

 

Programma

The Three Sisters / 22 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
Ietsje Meems en Floortje Goettsch zingen traditionele Engelstalige volksliedjes en spelen tunes op viool, harp en bodhrán.  Met hun muziek vertellen ze verhalen die niet in geschiedenisboeken passen. Ze geven een stem aan arbeiders, sterke vrouwen, jaloerse zussen, een dwalend kind, wanhopig gehuwden en strijdbare burgers. Hun repertoire bestaat uit meerstemmige ballades, krachtige liederen en vrolijke tunes.

 

Classic Jamming / 23 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
Wees getuige van unieke composities, die maar een keer zullen klinken! Classic Jamming is de Groninger broedplaats voor avontuurlijke klassieke muziek. Musici met verschillende achtergronden en niveaus creeeren samen ter plekke nieuwe composities. Los van bladmuziek of vooraf gesproken formats laten zij muziek ontstaan in het moment. Tijdens deze speciale Noorderzon editie mag het publiek mee bepalen hoe je muziek gaat klinken. De Classic Jamming artiesten laten zich inspireren door door het publiek gekozen thema’s. 

 

Operazangeres Elina Mykheieva / 24 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
My name is Elina, I am 40 years old. I am from Ukraine from Odessa. I have dedicated my whole life to music, so I studied at a music college with a degree in choir conductor. After I studied at the conservatory, specializing in opera singers. Thanks to studying in different places, I understood that this work would last until the end of my days.

 

CMV Juliana Aduard / 25 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
CMV Juliana is een superleuk en gezellig fanfareorkest uit Aduard. Plezier staat voorop en ondertussen blijft het orkest zich ontwikkelen: vorig jaar zijn ze gepromoveerd naar de 3e divisie. Het is een dynamisch en veelzijdig korps met ruim 70 leden. Tijdens Noorderzon vormt een aantal leden van Juliana een gelegenheidsensemble. Het is een doorsnede van het korps, zodat de verschillende (hoge en lage) stemmen en instrumenten vertegenwoordigd zijn. In ons repertoire laten we ons ook van verschillende kanten zien: zowel rustige, gedragen muziek als vrolijke muziek met een beat. En ook laten enkele solisten van zich horen.

 

Slagwerkensemble Appingedam / 26 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
Het Melodisch Slagwerkensemble Appingedam, onderdeel van het Slagwerkensemble Appingedam, brengt al ruim 20 jaar een unieke muzikale beleving. Het ensemble bestaat uit zes enthousiaste slagwerkers die, op marimba, xylofoon, klokkenspel en vibrafoon, jou meeneemt op een muzikale reis die je niet snel zult vergeten. Het optreden op Noorderzon is een nieuw hoogtepunt waar deze slagwerkers erg naar uitkijken! Voor dit optreden worden een aantal nieuwe werken aan het repertoire toegevoegd om zichzelf te blijven uitdagen en jou als publiek te blijven verrassen.

 

Ommelander Saxofoonkwartet / 27 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
Beleef een unieke muzikale reis met Saxofoonorkest050, onder de bezielende leiding van  saxofoniste Lotte de Bruin. Laat je betoveren door de  klanken van uitsluitend saxofoons in de prachtige setting van het Noorderplantsoen. Met hun gevarieerde repertoire nemen deze saxofonisten je graag mee op een muzikale reis, van het energieke ‘Spain’ en het ritmische ‘Sevilla’ tot de rijke klanken van Canon in D van Pachelbel.

 

Klev / 28 augustus om 15.00 tot 15.45 uur

 

STEK / 29 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
De  nieuwe zanggroep STEK beleefde dit voorjaar haar debuut op het podium in Warfhuizen tijdens de voorstelling ‘Verboden Stemmen’ van het 4 Mei-Projekt. Dat is zo goed bevallen, dat STEK wil blijven zingen, nu ook op het podium van Noorderzon. STEK zingt onder andere Tarim en Ya Wared, een Oeigoers- en een Iraanslied, maar ook het Engelstalige Words en Monument. De liederen zijn uitgezocht voor de voorstelling omdat ze niet gezongen mogen worden of omdat ze op een andere manier een verboden stem laten horen.

 

VRIJDAG Cello ensemble / 30 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
Het cello-ensemble bestaat uit volwassenen, met een harde kern die al een aantal jaren met elkaar speelt. Vorig jaar hebben zij ook opgetreden tijdens Noorderzon, wat smaakte naar meer! Het ensemble speelt allerlei genres muziek, van barok tot populair. Ook dit keer zal er weer een zeer gevarieerd programma gaan klinken met Vivaldi, Bach, Golterman, Kol Nidrei van Bruch en de Bohemian Rhapsodie.

 

Blaaskr’8 / 31 augustus om 15.00 tot 15.45 uur
Ons ensemble heet inderdaad Blaaskr’8 en we zijn dit jaar met 10 muzikanten. Blaaskr’8 is een ensemble gevormd vanuit het harmonieorkest Harmonie’67 uit de stad Groningen, eigenlijk een verkleinde versie van het harmonieorkest Harmonie’67. De blazers spelen een gevarieerd repertoire van vooral klassieke muziek.

 

Saxofoonorkest 050 / 1 september om 15.00 tot 15.45 uur
Beleef een unieke muzikale reis met Saxofoonorkest050, onder de bezielende leiding van  saxofoniste Lotte de Bruin. Laat je betoveren door de  klanken van uitsluitend saxofoons in de prachtige setting van het Noorderplantsoen.  Met hun gevarieerde repertoire nemen deze saxofonisten je graag mee op een muzikale reis, van het energieke ‘Spain’ en het ritmische ‘Sevilla’ tot de rijke klanken van Canon in D van Pachelbel.

Gegevens

Begin:
22 augustus - 15:00
Einde:
1 september - 15:40

Organisator

KultuurLoket
Telefoon
(050) 3051 470
E-mail
hallo@kultuurloket.nl

Locatie

Noorderplantsoen
Kruissingel 1
Groningen, Groningen 9712XN
+ Google Maps