Meezingcafé

Livemuziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid

Van smartlap tot Rolling Stones

Tijdens het Meezingcafé zingen deelnemers live mee met muzikanten en andere Stadjers

Livemuziek, heerlijke evergreens en een hoop gezelligheid, dat zijn de muzikale ingrediënten van het Meezingcafé! Voor coronatijd bezochten zo’n veertig tot zeventig deelnemers om de week het fysieke Meezingcafé bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat in Groningen. Maar door corona organiseren we de Meezingcafés nu tijdelijk online. Dat doen we samen met VRIJDAG en het +Café.

In het voorjaar van 2020 maakten we een filmpje van een online Meezingcafé. Bekijk hierboven een impressie van hoe gezellig het is!

Online Meezingcafé

Vanwege de coronamaatregelen organiseren we het Meezingcafé tijdelijk digitaal! Via Zoom zing je vanuit je huiskamer uit volle borst mee met gouwe ouwen, fijne meezingers en nieuwe nummers. Je ziet alle deelnemers in beeld, maar hoort alleen pianist Daan van Eijk en zangeres Isolde van Meerwijk. Maar iedereen ziet elkaar wel én je hoort natuurlijk je eventuele huisgenoten. Dat zorgt voor veel plezier! 

Meer dan tien succesvolle edities van het online Meezingcafé zorgden al voor een verlichting van eenzaamheid onder gezinnen, ouderen, studenten, koppels en alleenstaanden die door de coronacrisis minder sociale contacten hebben. Het online Meezingcafé is erg laagdrempelig. Een laptop of telefoon met camerafunctie is voldoende om mee te kunnen doen, de teksten komen tijdens de liedjes in Zoom te staan, van tevoren aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.

Hulp met Zoom

De online Meezingcafés worden georganiseerd via Zoom. Nog niet bekend met Zoom? Bekijk het instructiefilmpje voor het installeren van het programma. Kom je hier niet uit of heb je nog vragen, bijvoorbeeld over online veiligheid, dan kun je contact opnemen met SeniorWeb: de eerste drie maanden is een lidmaatschap voor de PC Hulp gratis.

Partners

VRIJDAG

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG onder andere cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst.

+Café

In het voorjaar van 2015 werd het +Café gestart als samenwerkingsproject van VRIJDAG en de stichting Groningen Plus. Het +Café organiseert bijzondere activiteiten voor vijftigplussers.

Het Meezingcafé zorgt ervoor dat we in tijden van afstand toch samen kunnen zijn. Dat geeft niet alleen een gezellige verlichting, maar ook veel plezier!

Isolde van MeerwijkOrganisator