Klanten beoordelen ons met een 8,0
Expositieruimte in Groningen

De Kelder

De Kelder

De Kelder aan de Walstraat 34 in Groningen is een tentoonstellingsruimte voor beeldende kunst. Hier krijgen amateurkunstenaars een podium en exposeren professionele kunstenaars ter inspiratie. Bij een aantal tentoonstellingen wordt een speciale randprogrammering georganiseerd. KultuurLoket presenteert in deze expositieruimte zo’n zes tentoonstellingen per jaar. Hieronder zie je een overzicht van alle exposities die de afgelopen tijd zijn georganiseerd. Kijk voor de actuele tentoonstellingen in onze agenda.

Openingstijden

  • Maandag: 09.00 – 23.00 uur
  • Dinsdag: 09.00 – 23.00 uur
  • Woensdag: 09.00 – 23.00 uur
  • Donderdag: 09.00 – 23.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 – 23.00 uur
  • Zaterdag: 09.00 – 14.00 uur
  • Zondag: gesloten

Let op: Tijden kunnen gewijzigd zijn i.v.m. de coronamaatregelen

Exposities

25 jaar GR'NN

Deze expositie toont een retrospectief van 25 jaar GR’NN, het small-press stripblad dat inmiddels een bekende naam is in het underground-circuit.

C R E A T I V I T Y

In deze vader-en-zoon expositie van Laban sr. en Laban jr. ervaarde de bezoeker een nieuwe kijk op verbinding in een tijd van social distancing.

NIETS x C R E A T I V I T Y

Tot en met dinsdag 10 november toonden we een unieke duo-expositie in De Kelder met werken van Marie José Coenen en Freek Laban.

NIETS

Marie José Coenen toonde tijdens deze expositie recente werken die voor, tijdens en na de eerste lockdown zijn gemaakt.

Disco Dip

Studenten van Minerva experimenteerden een half jaar lang met het thema Kleur. Bewonder de resultaten tijdens de expositie Disco Dip!

Plastic Paris

Plastic Paris is een groots creatief onderzoek over het afvalprobleem in Parijs en zijn verhouding tot het straatbeeld.

Draadjesvlees

Draadjesvlees toont werk van Janneke Vlieg en Annemiek Jipping. De expositie liep van 13 december tot en met 30 januari 2020.

Noorderlicht

Van 6 oktober tot en met 1 december was De Kelder één van de hoofdlocaties van het internationale fotofestival Noorderlicht.

Kunstcongres

Van 27 augustus t/m 21 september exposeerden de winnaars van Kunstcongres Noord in De Kelder van VRIJDAG.

Kunstlokalen

De ateliers en werkplaatsen waar doorgaans getekend, geschilderd en gebouwd wordt, zijn een week lang ingericht als expositieruimte.

Do not touch

Een uitdagend mooie tentoonstelling, waarbij media naadloos werd gemengd en artistieke vrijheid in elke hoek zichtbaar was.

Lang Leve De Vrouw

Van 10 tot en met 31 mei vierde VRIJDAG 100 jaar vrouwenkiesrecht met de tentoonstelling Lang Leve de Vrouw!

Subterranea

Van 1 maart tot en met 19 april presenteerde VRIJDAG een onderaardse tentoonstelling met werken van Turi Braaksma en Leonard Witte.

Vang de Tijd

Tijdens de LABweek in februari 2019 is er een beeldende installatie gemaakt met het hele gebouw van de Walstraat als decor.

Locks Pop Up Art Tour

Van 14 december tot en met 23 januari 2019 exposeerde Bas Steens alias Locks als onderdeel van de Locks Pop Up Art Tour.

Boekkunst in De Kelder

Tijdens de Week van het Kunstenaarsboek 2018 lieten amateurkunstenaars uit stad en ommeland hun kunstenaarsboeken zien.

Resonantie

Van 8 tot en met 28 september 2018 werden in De Kelder ruimtelijke werken geëxposeerd, geïnspireerd op klassieke meesters.

Portretteer een vereniging

In de expositie Portretteer een vereniging legden fotografen van AFV Daguerre vast wat verschillende verenigingen kenmerkt.

Advies

Wij bieden je een leidraad voor het opstellen van een projectplan en denken graag mee over jouw plan. Waar kunnen we je mee helpen?

Lees meer

Verbinden

Wij verbinden het hele culturele veld in de provincie in samenwerking met regionale cultuurplatformen. Met wie zoek jij een klik?

Lees meer

Ontwikkelen

Het KultuurLoket organiseert diverse workshops, trainingen en opleidingen voor amateurkunstenaars. Waarin wil jij je ontwikkelen?

Lees meer