Klanten beoordelen ons met een 8,0

Samen Slim Deelnemers Werven

Een verfrissende kijk op het werven van nieuwe deelnemers

Samen Slim Deelnemers Werven

Deze cursus helpt de veranderingen voor jouw vereniging, organisatie of eigen praktijk in kaart te brengen

De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd wel gelijkt blijft, maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. En dat vraagt van aanbieders dat zij daarop inspelen. LKCA ontwikkelde een cursus om slim deelnemers te werven.

Tijdens de cursus ga je drie avonden aan de slag met het doorvoeren van kleine of grote aanpassingen in bestaand aanbod, of het ontwikkelen van een nieuw ‘product’ voor een bestaande of nieuwe doelgroep. Je krijgt informatie en (huiswerk)opdrachten via een e-learning-platform en aan het eind sluit het aanbod nog beter aan bij de wensen van de doelgroep, of is het zelfs gelukt om een aanbod voor een hele nieuwe doelgroep op te starten.

Deelname kost €25 per vereniging voor de e-learning en €15 per persoon. Met de kortingscode ‘voucher’ uit ons bonnenboekje ontvang je €5 korting, dus betaal je maar €10 per persoon. De kosten voor de e-learning worden apart (per vereniging) door het LKCA gefactureerd.

Inhoud cursus

  • Analyse van de organisatie, het aanbod en de omgeving
  • Wie zijn je deelnemers (leden en cursisten) en wie wil je werven
  • Inzetten van marketingprincipes om (nieuw) aanbod succesvol in de markt te zetten

Cursus in jouw gemeente?

De cursus wordt gegeven door een medewerker verbonden aan het KultuurLoket. Heb je interesse in de cursus, maar wordt deze nog niet aangeboden in jouw gemeente? Laat het ons weten en mail naar hallo@kultuurloket.nl.

Foto: cursusavond in gemeente Oldambt (door Els Buseman)

Aankomende cursussen

05okt

Cultuurcafé Het Hogeland

19:30 - 21:30De Hoogte
11okt

Cultuurcafé Westerkwartier

19:30 - 21:30Museum Wierdenland
14nov

Samen Slim Deelnemers Werven

20:00 - 21:30VRIJDAG

Het KultuurLoket is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur in de provincie Groningen stimuleren.

Leonie ZuidemaProjectmedewerker