Klanten beoordelen ons met een 8,1

KultuurLoket zoekt trainers

De deadline om te reageren is reeds geweest. Heb je nog wel interesse, mail naar hallo@kultuurloket.nl

Het KultuurLoket is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur stimuleren. Voor iedereen die muziek, theater, dans, literatuur of beeldende kunst (mogelijk) maakt in de provincie Groningen staan we klaar met advies en ondersteuning. Het KultuurLoket is onderdeel van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Het KultuurLoket zorgt met workshops en trainingen voor het vergroten van de organisatiekracht en deskundigheid van culturele organisaties zoals muziekverenigingen, theatergezelschappen, dansgezelschappen en koren. De workshops en trainingen zijn ontwikkeld door het KultuurLoket en om deze ook in 2023 overal in Groningen te kunnen verzorgen zijn we op zoek naar enthousiaste trainers.

 Het KultuurLoket is op zoek naar trainers voor de volgende workshops:

 • Fondsenwerving
 • Marketing
 • Leden werven

Fondsenwerving voor culturele organisaties
In deze workshop van 2,5 uur laten we zien hoe het bestuur van een vereniging of stichting zelf voor de fondsenwerving kan zorgen om zo bijvoorbeeld een mooi projectidee te kunnen realiseren. Deze onderwerpen worden hierbij besproken: financieringsmogelijkheden / projectplan / begroting en dekkingsplan /fondsen benaderen / financiële afhandeling. Meer informatie over de training vind je hier.
De training wordt ongeveer 10 keer per jaar gegeven. Data en locatie (in alle gemeenten in Groningen) zijn in overleg.

Marketing voor culturele organisaties
In deze workshop van 2,5 uur leer je enthousiaste (bestuurs)leden, die vaak onervaren met marketing en onbekend met social media zijn, hoe ze zelf hun organisatie en activiteiten optimaal kunnen promoten.
Jij mag aan de slag met een reeds ontwikkelde training. De training wordt ongeveer 10 keer per jaar gegeven. Data en locatie (in alle gemeenten in Groningen) zijn in overleg.

Leden werven
Deze training bestaat uit twee avonden van 2 uur waaraan drie tot vier leden per vereniging deelnemen. Opdrachten, informatie en een onderzoek helpen om inzicht te krijgen in wat er moet gebeuren om het bestaande aanbod aan te passen of welke acties er nodig zijn om een nieuwe doelgroep te bereiken. Aan het eind van de training sluit het aanbod (nog) beter aan bij de wensen van de (nieuwe) doelgroep of is het zelfs al gelukt om nieuwe leden te vinden!

De training is opgezet door het LKCA en is door de adviseurs van het KultuurLoket aangepast voor het culturele veld in de provincie Groningen. Je wordt trainer door middel van de methode train-de-trainer.
De training wordt ongeveer 10 keer per jaar gegeven. Data en locatie (in alle gemeenten in Groningen) zijn in overleg. Meer informatie over de training vind je hier.

We zoeken trainers met de volgende eigenschappen:

 • Je kunt (onervaren) mensen enthousiasmeren
 • Je hebt actuele kennis van het vak (Fondsenwerving of Marketing)
 • Je hebt feeling met het culturele veld
 • Je hebt ervaring in het zelfstandig lesgeven
 • Je beschikt over goede didactische vaardigheden

We bieden jou:

 • Uitdagende, afwisselende opdrachten binnen een dynamische, professionele, inspirerende  werkomgeving;
 • een overeenkomst op ZZP basis;
 • vergoeding in overleg.

VRIJDAG is de opdrachtgever voor de trainers die als zzp-er de workshops en trainingen voor het KultuurLoket gaan verzorgen.

Interesse? Laat het weten!

Als je vragen hebt, kun je terecht bij Paula Mulder, adviseur cultuurparticipatie via 050-3051460. Je interesse (voorzien van CV) kun je tot dinsdag 28 februari a.s. mailen naar vacatures@bijvrijdag.nl 

We geloven in de kracht en creativiteit van diversiteit. Het benutten van verschillende talenten en perspectieven maakt onze organisatie inhoudelijk sterker en verruimt onze blik op de samenleving.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen in het culturele veld? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

  Ik ga akkoord met de opslag en verwerking van mijn e-mailadres.