Klanten beoordelen ons met een 8,0

Leden Werven

Een verfrissende kijk op het werven van nieuwe leden of cursisten

Training Leden Werven

Deze training helpt de veranderingen voor jouw vereniging, organisatie of eigen praktijk in kaart te brengen

De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Steeds meer verenigingen zien dan ook ledenaantallen teruglopen. Uit onderzoek blijkt dat het aandeel Nederlanders dat kunstzinnig of creatief bezig is in de vrije tijd wel gelijkt blijft, maar de manier waarop zij deze hobby’s beoefenen verandert. En dat vraagt van aanbieders dat zij daarop inspelen. LKCA ontwikkelde een training om slim deelnemers te werven.

Tijdens de training ga je 2 avonden aan de slag met het doorvoeren van kleine of grote aanpassingen in bestaand aanbod, of het ontwikkelen van een nieuw ‘product’ voor een bestaande of nieuwe doelgroep. Bij de training hoort een praktijkboekje: een handige boekje waarin je alle stof rustig terug kunt lezen en waarin je de thuisopdrachten kunt maken. Aan het eind sluit het aanbod nog beter aan bij de wensen van de doelgroep, of is het zelfs gelukt om een aanbod voor een hele nieuwe doelgroep op te starten.

Deelname kost €10 per persoon, maar door een bijdrage van diverse gemeenten kan de training gratis gevolg worden!

Inhoud training

  • Analyse van de organisatie, het aanbod en de omgeving
  • Wie zijn je deelnemers (leden en cursisten) en wie wil je werven
  • Inzetten van marketingprincipes om (nieuw) aanbod succesvol in de markt te zetten

Training in jouw gemeente?

De training wordt gegeven door een medewerker verbonden aan het KultuurLoket. Heb je interesse in de training, maar wordt deze nog niet aangeboden in jouw gemeente? Laat het ons weten en mail naar hallo@kultuurloket.nl.

Foto: training in gemeente Oldambt (door Els Buseman)

Aankomende trainingen

Er zijn op dit moment nog geen nieuwe data bekend.

Het KultuurLoket is de verbindende schakel tussen amateurs, professionals en instellingen die het maken, beleven en delen van kunst en cultuur in de provincie Groningen stimuleren.

Leonie ZuidemaProjectmedewerker