Klanten beoordelen ons met een 8,1

Maak een Zomersong met Blanks

Maak een zomersong met Blanks

Altijd al eens je eigen zomersong willen maken? Grijp nu je kans!

Stap binnen in de wereld van muzikant en Youtubesensatie Blanks (Simon de Wit) die samen met het publiek tekst, sounds, melodie, ritme en andere ingrediënten combineert tot een nieuwe Zomerhit.

Ook komen we het nodige te weten over de artiest achter Blanks en zijn weg in de muziekwereld. Het belooft een muzikale en interactieve middag.

Dit wordt een unieke ervaring. Dit event is geheel gratis.

KultuurLoket organiseert dit event tijdens het VRIJDAG Muziekfestival. 
Gefinancierd vanuit een subsidie van de Gemeente Groningen.

VRIJDAG Muziekfestival

Maak een Zomersong met Blanks is onderdeel van het VRIJDAG Muziekfestival. 

Een dag vol gratis optredens, workshops, een muziekspel, silent disco en een leuke instrumentenmarkt voor muzieklovers, van jong tot oud!

CultuurFeest Groningen

BLANKS zou deze workshop eerder geven tijdens het Cultuurfeest Groningen. Vanwege ziekte van Blanks ging dit toen helaas niet door. Zes maanden later is hij terug, en maakt hij samen met het publiek in plaats van een Kersthit… een Zomerhit!

Oud deelnemers die tijdens het Cultuurfeest Groningen een kaartje hadden hebben voorrang om dit event bij te wonen. Vijf minuten voor aanvang mag je naar binnen zodat je gegarandeerd een plekje hebt.

meer

  • Datum: 29 juni
  • Tijd: 14.15 – 15.15 uur
  • Locatie: VRIJDAG, Akkerstraat 99 Groningen

Voor dit event hoef je niet te reserveren. Er zijn beperkte plekken, wees op tijd: vol is vol. 

Bio

Blanks

Herinner jij je dat ene liedje nog die je op repeat had tijdens die geweldige vakantie met vrienden? En dat gelukkige, melancholische gevoel dat het je nu geeft? Dat is wat muzikant Blanks wil met zijn muziek. 

 Startend als slaapkamerproducer in zijn ouderlijke huis, is de 26-jarige songwriter tegenwoordig al de meest veelbelovende indie-pop artiest uit Nederland. Zijn laatste single ‘Not Scared Anymore’ is geschreven tijdens een periode waarin Blanks twijfelde aan zichzelf, zijn muzikale capaciteit en zijn toekomst. Het liedje gaat over het najagen van de dromen, over het loslaten wat andere mensen denken, over kiezen voor wat je gelukkig maakt en over actie ondernemen. Het geeft je een gevoel dat je alles kan.

Blanks zoekt altijd naar nieuwe manieren om in contact te komen met zijn fans. Dankzij zijn social media kanalen lukt dat fantastisch en heeft hij meer interactie dan ooit! Dit maakt Blanks een deel van de nieuwe golf muzikanten als Conan Grey, Troye Sivan en Shawn Mendes. Ook deze artiesten behaalden succes door de hoge interactie met hun fans dankzij de online media kanalen.

Met zijn succesvolle Instagram kanaal, probeert Blanks zijn fans mee te nemen in het proces van het maken van liedjes. Dit concept resulteerde in songs als ‘Wave’, ‘Bittersweet’ en ‘Higher’. Op zijn YouTube kanaal ‘Music By Blanks’, welke momenteel 1,3 miljoen volgers telt, uit hij zijn onvoorwaardelijke liefde voor muziek door middel van concepten als ‘One Hour Song Challenge’ en ‘Blanks Invites’. In deze laatste serie nodigt hij artiesten uit om een studiosessie te houden. Denk aan artiesten als Alfie Templeman, Dayglow, San Holo en Sheppard. Naast deze muzikale projecten onder de naam Blanks, is hij ook een online mentor in zijn eigen songwriting en productie klas. Dit doet hij naast artiesten als ‘Charlie Puth’, ‘Ryan Tedder’ en ‘Louis Bell’.

De Nederlandse muzikant speelde al op showcase festivals als ESNS, New York Indie Week en Reeperbahn. In 2020 was hij de headliner op VidCon London 2020, hij verscheen op MTV’s TRL en werd genomineerd voor een MTV Push Award. Door zijn deelname aan Beste Zangers 2022, heeft hij een heel nieuw publiek gegrepen. Met zijn overexcited en enthousiaste personaliteit, pakt hij iedereen in! Blanks zal tijdens het nieuwe seizoen van The Voice Kids Vlaanderen hulpcoach zijn bij coach Pommelien Thijs. In september 2023 gaat Blanks op tour door de EU en UK. Daarnaast werkt hij aan zijn opkomende EP waar ook de singles ‘Breathe In Breathe Out’, ‘What You Got (Ayo)’, ‘Nobody Knows’ en ‘Not Scared Anymore’ op zullen staan.

POPgroningen

Ordia van POPgroningen host dit programma.

POPgroningen is de popkoepel van provincie Groningen. Ze stimuleren, ontwikkelen en promoten popmuziek van Groningse bodem. Ze willen het popklimaat in onze provincie verbeteren en versterken, samen met spelers uit het popcultuurwerkveld. Ook zijn ze lid van POPnl, een samenwerkingsverband tussen de popkoepels van Nederland.

www.popgroningen.nl

VRIJDAG

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen.

Tijdens het VRIJDAG Muziekfestival zie je de cursisten van VRIJDAG shinen op het podium.

www.bijvrijdag.nl